Zahvalnica Frani Drezgi i Atlatic grupi na doniranoj paleti vode za protupožarnu sezonu

Dana 13. lipnja 2024. godine obradovala nas je donacija dvije palete vode za piće koju su JVP grada Drniša i DVD Drniš putem Vatrogasne zajednice Grada Drniša dobili od tvrtke ATLANTIC TRADE d.o.o..

Navedena voda uvelike će pomoći vatrogascima tijekom rada prilikom gašenja požara otvorenog prostora kroz okrepu, te pripomoći efikasnijem gašenju požara.

Ovim putem koristimo priliku da se i ovog puta zahvalimo našem Frani Drezgi i tvrtci ATLANTIC TRADE d.o.o. na uručenoj donaciji dvije palete vode za protupožarnu sezonu.

Od srca jedno veliko Hvala!

Vatrogasci Drniš

Nastavi čitati

Zahvalnica tvrtki Anić holding plus na donaciji torbi

Dana 21. svibnja 2024. godine posebno nas je razveselila donacija tvrtke Anić holding plus d.o.o. Donacijom 4 komada torbi za prijenos vatrogasne užadi i ostale opreme, posebno su nam pomogli jer ćemo navedene torbice osim za prenošenje užadi koristiti i za lakši transport "D" tlačnih cijevi prilikom požara otvorenog prostora.

Time je naše šumsko vozilo dodatno opremljeno s torbama koje ćemo popuniti s cijevima za gašenje, čime će nam se omogućiti brži transport cijevi i do požara u cilju što bržeg i efikasnijeg gašenja šumskih požara na nepristupačnom terenu.

Nastavi čitati

Zahvalnica Frani Drezgi i Atlatic grupi na doniranoj paleti vode za protupožarnu sezonu

Ovim putem se zahvaljujemo Frani Drezgi i Atlantic grupi na doniranoj paleti vode za protupožarnu sezonu.

Obilježena 12. obljetnica Kornatske tragedije

Mimohodom sjećanja u Tisnom su se još jednom prisjetili kornatske tragedije, desanta vatrogasaca na otok Kornat u kojem je živote izgubilo 12 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica i Tisnog.

Uz obitelji poginulih i mještane, počast stradalim kolegama odali su vatrogasci iz Tisnog, okolnih mjesta i gradova, a bilo ih je i iz cijele Hrvatske.

Na putu od vatrogasnog doma do crkve sv. Duha kolonu vatrogasaca nadlijetao je vatrogasni zrakoplov kanader. Pred spomen križem položeno je cvijeće i zapaljene svijeće, a skupu se kratko obratio predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo:

– Ponovno smo se okupili u ovom mimohodu sjećanja, koloni tuge, koloni ponosa. Prošlo je 12 godina od tog nesretnog 30. kolovoza 2007. godine. I dan danas nam se u glavama vrte ista pitanja. Zašto se to moralo dogoditi? Zašto baš njima? – zapitao se Čorkalo.

Rekao je da mu je svake godine teško dok razmišlja što o svojim stradalim kolegama reći pred ovim skupom.

– Vrijeme prolazi, ali sjećanja ne blijede. Jednostavno, oni su bili na ponos svojim obiteljima, bili su dio nas, uvijek spremni pomoći. U našim mislima i srcima su stalno, pogotovo u ove teške dane. Na svima nama je i dalje održavati uspomenu. Naravno da ne možemo i nikad nećemo zaboraviti – rekao je Čorkalo i pročitao imena 12 vatrogasaca koji su prije 12 godina izgubili život gaseći požar na Kornatu: Dino Klarić, Ivan Marinović, Marinko Knežević, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Hrvoje Strikoman, Ante Juričev Mikulin, Ivica Crvelin, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić, Marko Stančić.

Izvor: Dalmatinski portal

Održana smotra operativnih snaga Grada Drniša

Dana 17. svibnja 2019. godine na Poljani održana je smotra operativnih snaga civilne zaštite Grada Drniša koje su prezentirale mogućnosti djelovanja uz izložena vozila, opremu i tehnike operativnih snaga.

Smotra je u 10:00 sati službeno prijavljena čelnicima Grada koji su zajednički s zapovjednicima obišli tehnički zbor.

Na smotri su predstavljeni: MUP-ravnateljstvo civilne zaštite - ispostava Šibenik, Policijska uprava Šibensko-Kninska, Javna vatrogasna postrojba Grada Drniša, Dobrovoljno vatrogasno društvo Drniš, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-Kninske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – ispostava Šibenik, Gradsko društvo Crvenog križa Drniš.

Nastavi čitati

Obilježena 10. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je stradalo 12 vatrogasaca iz Vodica, Tisnog i Šibenika

Danas je na Kornatima obilježena 10. obljetnica najveće tragedije hrvatskog vatrogastva i najveće mirnodopske tragedije u povijesti neovisne Hrvatske.

U kapelici sv. Florijana okupili su se prijatelji, poznanici, vatrogasci i predstavnici državnog vrha te su se, nakon mise, prisjetiti stradalih hodočaščem do mjesta pogibelji na kojem su izgrađeni kameni križevi za stradale.

Nastavi čitati

Ugašen požar na Promini - održan prijem za vatrogasce

Požar na Promini koji je buknuo 17. kolovoza u poslijepodnevnim satima, nakon osam dana teške borbe konačno je ugašen. Opožareno je preko 2000 hektara površine, a šteta koju je napravio požar je velika. Stradala je gusta borova šuma, turistička signalizacija, biciklističke staze, planinarski putevi i vidikovci, cijelo područje izgleda postapokaliptično.

Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca, planinara, HGSS-a, civila i ostalih službi požar je ugašen. Tom prigodom jutros je u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Drniša mr. sc. Josip Begonja ugostio vatrogasce koji su nam iz raznih krajeva lijepe naše pritekli u pomoć kako bi spasili grad od još veće nesreće.

Nastavi čitati

Gradonačelnik Zagreba u posjetu opožarenim područjima

U poslijepodnevnim satima opožarena područja posjetio je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. Posjetio je i pripadnike vatrogasnih postrojbi koji su trenutno na dislokaciji na Promini.

O stanju na terenu kazao je da je dobro zato što više ne gori i ne puše vjetar -Čim se to sve slegne, kad se sve zbroji i oduzme, treba izvući pouku iz ovoga, a to je da treba značajnije uložiti u vatrogastvo. Imamo najbolje ljude u Hrvatskoj, u Zagrebu i cijeloj domovini, ali nam fali tehničkih sredstava. Grad Zagreb prednjači u financiranju vatrogastva, ulažemo 58 milijuna kuna godišnje i svake godine to podižemo 5-10%. Ostali dio Hrvatske ne ulaže toliko, ali trebali bi uložiti više nego što to trenutno rade.

Istaknuo je kako je zajedništvo bitan faktor u gašenju požara, ali i dodao -Koliko god nas veseli zajedništvo s druge strane nas žalosti što je uopće došlo do ovog požara koji nas je povezao. Grad Zagreb je ovdje sa 22 vatrogasca i osam vozila i bit će ovdje dok god nešto tinja i gori u Šibensko-kninskoj županiji.- kazao je gradonačelnik Bandić.

Nastavi čitati

  • 1
  • 2