• Naslovna

Zahvalnica Frani Drezgi i Atlatic grupi na doniranoj paleti vode za protupožarnu sezonu

Ovim putem se zahvaljujemo Frani Drezgi i Atlantic grupi na doniranoj paleti vode za protupožarnu sezonu.

Obilježena 12. obljetnica Kornatske tragedije

Mimohodom sjećanja u Tisnom su se još jednom prisjetili kornatske tragedije, desanta vatrogasaca na otok Kornat u kojem je živote izgubilo 12 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica i Tisnog.

Uz obitelji poginulih i mještane, počast stradalim kolegama odali su vatrogasci iz Tisnog, okolnih mjesta i gradova, a bilo ih je i iz cijele Hrvatske.

Na putu od vatrogasnog doma do crkve sv. Duha kolonu vatrogasaca nadlijetao je vatrogasni zrakoplov kanader. Pred spomen križem položeno je cvijeće i zapaljene svijeće, a skupu se kratko obratio predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo:

– Ponovno smo se okupili u ovom mimohodu sjećanja, koloni tuge, koloni ponosa. Prošlo je 12 godina od tog nesretnog 30. kolovoza 2007. godine. I dan danas nam se u glavama vrte ista pitanja. Zašto se to moralo dogoditi? Zašto baš njima? – zapitao se Čorkalo.

Rekao je da mu je svake godine teško dok razmišlja što o svojim stradalim kolegama reći pred ovim skupom.

– Vrijeme prolazi, ali sjećanja ne blijede. Jednostavno, oni su bili na ponos svojim obiteljima, bili su dio nas, uvijek spremni pomoći. U našim mislima i srcima su stalno, pogotovo u ove teške dane. Na svima nama je i dalje održavati uspomenu. Naravno da ne možemo i nikad nećemo zaboraviti – rekao je Čorkalo i pročitao imena 12 vatrogasaca koji su prije 12 godina izgubili život gaseći požar na Kornatu: Dino Klarić, Ivan Marinović, Marinko Knežević, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Hrvoje Strikoman, Ante Juričev Mikulin, Ivica Crvelin, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić, Marko Stančić.

Izvor: Dalmatinski portal

Održana smotra operativnih snaga Grada Drniša

Dana 17. svibnja 2019. godine na Poljani održana je smotra operativnih snaga civilne zaštite Grada Drniša koje su prezentirale mogućnosti djelovanja uz izložena vozila, opremu i tehnike operativnih snaga.

Smotra je u 10:00 sati službeno prijavljena čelnicima Grada koji su zajednički s zapovjednicima obišli tehnički zbor.

Na smotri su predstavljeni: MUP-ravnateljstvo civilne zaštite - ispostava Šibenik, Policijska uprava Šibensko-Kninska, Javna vatrogasna postrojba Grada Drniša, Dobrovoljno vatrogasno društvo Drniš, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-Kninske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – ispostava Šibenik, Gradsko društvo Crvenog križa Drniš.

Nastavi čitati

Obavijest svim dužnicima Grada Drniša i njegovih proračunskih korisnika

Grad Drniš, zajedno sa svojim proračunskim korisnicima je imao otvoren račun za financijsko poslovanje u Splitskoj banci d.d. Kako se Splitska banka d.d. pripojila OTP banci d.d. 1.12.2018. godine, promijenio se i uplatni račun Grada Drniša i svih njegovih proračunskih korisnika koji posluju preko računa gradske riznice, među kojima je i Javna vatrogasna postrojba Grada Drniša.

Novi uplatni račun Grada Drniša u OTP banci d.d. je:

IBAN: HR3424070001809500006.

Za sve dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte nas na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon + 385 22 888 836.

Intervencija 10. travnja 2018. - Požar na građevinskom objektu u mjestu Gradac

Dana 10. travnja 2018. godine u 17:10 sati zaprimljena je dojava o požaru na građevinskom objektu (staja sa sijenom) u mjestu Gradac.

Na intervenciju su izašla 3 vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Grada Drniša s 1 vozilom te 2 vatrogasca DVD Ružić s 1 vozilom.

Požar je stavljen pod nadzor u 18:35 sati.

Završetak intervencije bio je u 20:47 sati.

Intervencija 07. travnja 2018. - Požar otvorenog prostora u mjestu Tepljuh

Dana 07. travnja 2018. godine u 20:06 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Tepljuh. Gorjela je trava. Veličina opožarenog prostora procjenjuje se na 20 x 5 metara kvadratnih.

Na intervenciju su izašla 2 vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Grada Drniša s 1 vozilom.

Požar je stavljen pod nadzor u 20:55 sati.

Završetak intervencije bio je u 21:05 sati.

Intervencija 07. travnja 2018. - Požar otvorenog prostora u mjestu Donje Planjane

Dana 07. travnja 2018. godine u 18:48 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Donje Planjane, Općina Unešić. Gorjela je trava i smreka. Veličina opožarenog prostora procjenjuje se na 20 x 20 metara kvadratnih.

Na intervenciju su izašla 2 vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Grada Drniša s 1 vozilom.

Požar je stavljen pod nadzor u 19:36 sati.

Završetak intervencije bio je u 19:45 sati.