Požarište obišao ministar Krstičević, neizvjestan razvoj događaja

U zaseoku Bibići i Raiči u Velušiću vidi se veliki dim, u jednom džepu kako se vatrogasci izražavaju ima i otvoreni plamen, kanaderi nadletavaju i ispuštaju vodu na to područje iznad Bibića i Raiča u Velušiću.

Još uvijek ima izdimljavanja u dijelu Promine prema naselju Badanj na drniškoj strani Promine. Izdimljavanje je prisutno s obje strane Promine. Situacija na terenu izgleda poprilično apokaliptično, sve je izgoreno, kažu da je opožarena površina preko 2000 metara četvornih.

Sve s lijeve i desne strane puta koji vodi prema planinarskom domu je izgoreno, a najtragičnije od svega je što je izgorjela i vrijedna borova šuma, prizori su tužni i zastrašujući. Na terenu je oko 200 vatrogasaca i 100 pripadnika vojske, a kanaderi nadlijeću područje oko sela Bibići i Raiči.

Vjetar puše, a poslijepodne najavljuju sjeverozapadnjak, od čega i strahuju svi na terenu. Snage se ne miču i ostaju onako kako su trenutno raspoređene i prate situaciju. Podsjećamo požar je prije nekoliko dana buknuo na području općine Promina i od tada se neprestano širi prema Drnišu.

Jutros je opožareno područje obišao i ministar Krstičević, koji se zahvalio svim snagama koje su pomogle da se požar koji je prijetio i naseljima obuzda.

Ustvrdio je kako je do sada požarna sezona bila jako teška, do sada je bilo oko 270 požara. Uvjeren je da Država i ostale uključene istance moraju iz ovoga izvući pouku i bez dodatnog angažmana i sredstava koja bi se uložila u razvoj vatrogastva nema razvoja ni prosperiteta.

Izvor: Radio Drniš