Stanje na požarištu pod kontrolom

Već šesti dan vatrogasci muku muče s požarom koji je buknuo u četvrtak u poslije podnevnim satima. Danas možemo reći da se situacija smiruje i da stanje ide na bolje. Na požarištu se izmjenjuju vatrogasci iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke županije kao i pripadnici vojske Republike Hrvatske

Kakvo je stanje u 11:30 doznali smo od zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postaje Drniš Zvone Kneza. -Stanje je solidno, imamo jednu aktivnu liniju koja ide prema zaseoku Buhe, imamo problem ispod klisura koje su iznad špilje Liluše. Sad nam je najveća namjera da to dogasimo, još uvijek imamo „čepove" koji gore na već izgorenom području. Sve linije za koje možemo reći da su ugašene sada se obilaze i prati se njihovo stanje. – kazao je zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postaje Drniš Zvone Knez i ponovio još jednom - Stanje je solidno.

U razgovoru sa Tomislavom Dželalijom zamjenikom gradonačelnika i načelnikom stožera civilne zaštite grada Drniša saznali smo da je jutros još bilo izdimljavanja na području iznad Lišnjaka u Čulinama, a vatrogasci su se borili i s otvorenim plamenom u zaseoku Raiči. O broju snaga Dželalija nam je kazao da je na terenu 100 vojnika i 100tinjak vatrogasaca.

Zamjenik zapovjednika javne vatrogasne postaje Drniš Zvone Knez za gasitelje koji su na terenu je kazao -Točan broj vam ne znam reći, ima nas iz svih županija i svih vatrogasnih društava, ima nas dovoljno i ja se nadam da će to biti dosta da privedemo ovaj požar kraju.

-Požar je u pristojnom stanju. Vrijeme se mijenja i sve što smo ugasili ili dogasili, postoji mogućnost da se opet aktivira. Zato imamo ovoliki broj vatrogasaca i napravit ćemo sve da se to ne proširi. Većih problema ne bi trebalo biti i možemo reći da je požar pod kontrolom. – kazao je zamjenik zapovjednika Knez i dodao kako požar trenutno ne predstavlja opasnost za kuće i stanovnike -nema opasnosti za kuće, aktivno gasimo liniju koja ide prema zaseoku Buhe, ja se nadam da bi i to trebalo biti riješeno kroz koji sat.- zaključio je Zvone Knez zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postaje Drniš.

Izvor: Radio Drniš