JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA DRNIŠA, Mate Grubišića 4, 22320 Drniš

Požar na Promini još nije ugašen, podignut stupanj pripravnosti

Požar na Promini još nije ugašen, ali je pod nadzorom vatrogasaca. Izdimljavanje se sporadično još uvijek javlja iznad Bibića i Raiča, te Čulina.
Na požarištu dežura 50 pripadnika HV-a te 140 vatrogasaca, kazao nam je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

Nakon što je župan Šibensko kninski Goran Pauk stupanj pripravnost civilne zaštite u županiji podigao jučer na viši nivo, istu takvu odluku za područje Grada Drniša donio je i gradonačelnik Josip Begonja.
Odluka se odnosi na sve članove Stožera civilne zaštite Grada Drniša, ostale operativne snage sustava civilne zaštite, Vijeća mjesnih odbora, Vijeća gradskih četvrti, pripadnike DVD-a, JVP, sve javne ustanove i udruge na području Grada Drniša te ostale fizičke i pravne osobe, koje su dužne sukladno svojim planovima i prosudbama podignuti stupanj pripravnosti iz djelokruga motrenja i dojavljivanja u području protupožarne zaštite.

U Drnišu je sinoć održana proširena sjednica Stožera za civilnu zaštitu, kojoj su prisustvovali predsjednici mjesnih odbora, predstavnici planinara, lovaca, vatrogasaca, GSS-a, policije, šumarije, komunalnih društava i drugi.
Podizanje stupnja znači da bi i građani trebali aktivnije sudjelovati u zaštiti od požara. Pri tome se misli na organizaciju cisterni s vodom, upotrebu građevinskih strojeva, te civilne ophodnje na ugroženim područjima.
S obzirom da mještani najbolje poznaju situaciju u svom selu predsjednici mjesnih odbora zamoljeni su da policiji prijave svako sumnjivo vozilo ili nepoznatu sumnjivu osobu koju primijete u naselju.
Na Stožeru je pohvaljen i Mjesni odbor Velušića, za angažman u gašenju požaru.

Izvor: Radio Drniš