Ugašen požar na Promini - održan prijem za vatrogasce

Požar na Promini koji je buknuo 17. kolovoza u poslijepodnevnim satima, nakon osam dana teške borbe konačno je ugašen. Opožareno je preko 2000 hektara površine, a šteta koju je napravio požar je velika. Stradala je gusta borova šuma, turistička signalizacija, biciklističke staze, planinarski putevi i vidikovci, cijelo područje izgleda postapokaliptično.

Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca, planinara, HGSS-a, civila i ostalih službi požar je ugašen. Tom prigodom jutros je u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Drniša mr. sc. Josip Begonja ugostio vatrogasce koji su nam iz raznih krajeva lijepe naše pritekli u pomoć kako bi spasili grad od još veće nesreće.

Okupljenim vatrogascima riječima zahvale prvo se obratio gradonačelnik Begonja. -Ja se prije svega u ime grada, u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika, ali i u ime gospodina Darka Dukića, gospodina Milovana Kevića i njegove suradnice gospođe Danijele Erceg, želim zahvaliti na trudu, muci, solidarnosti i na svemu onome što ste napravili našem gradu koji je doživio dvije velike tragedije. Prva je bila domovinski rat, kada je grad bio doslovno spaljen, a druga je bila 2001. godine kada je Promina također gorila, a ovih dana je na te tragedija skoro stavljena točka na i. Ono što još želim reći je, ne daj Bože da se viđamo u ovakvim prigodama, a u svim drugim ste rado viđeni gosti ovoga grada. Ja vam se još jednom zahvaljujem i u ime vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Grada Drniša, HGSS-a, a i svih drugih ljudi koji su bili na ispomoći ovih nekoliko dana. - kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Okupljenim vatrogascima obratio se i Darko Dukić zapovjednik vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, te istaknuo da se nećemo libiti pomoći drugima kada to bude potrebno. -Kako smo spremni primiti pomoć, tako smo je spremni i dati, primjer za to je i poplava u Gunji. Ja vam se još jednom od srca zahvaljujem u svoje ime i u ime vatrogasne zajednice i ime svih mojih kolega.– kazao je načelnik Dukić te dodao – Ako je bilo kakvih zamjerki i grešaka, jednostavno je bila takva situacija. Nije nam bilo lako sve ovo organizirati, potrudili smo se maksimalno, a najvažnije je da smo svi živi i zdravi i da nema ljudskih žrtava, šuma će se obnoviti.

Po završetku prijema je svi okupljeni su se spustili u gradski park, kako bi ovo zajedništvo obilježili fotografijom ispred Vrela života.

Izvor: Radio Drniš